Najděte si ty nejlepší nabídky:
Rozšířené vyhledávání

Hotel NAUTILUS s restaurací Goldie

Navštívili jsme příjemný designový hotel v jihočeském Táboře. Hotel otevřel v březnu roku 2006 britský manželský pár Angie a Neil Harbury. Cesta k hotelu umístěném v historickém jádru města je dobře značena, hotel je umístěn na Žižkově náměstí. Cesta z Prahy nám trvala hodinu, z Brna se sem dostaneme do dvou hodin.

Po příchodu na recepci nás milá recepční naviguje na vlastní hotelové parkoviště pod uzavřením, vzdálené cca 3 minuty od hotelu. Zavazadla necháváme na recepci a jdeme parkovat, zpět se vracíme krátkou inspirativní procházkou. Recepční nás vede do pokoje, kde máme již kufry, seznamuje nás s výbavou pokoje a podává informaci o dalších možnostech hotelu. Informační materiály pro hotelové hosty jsou zpracovány pečlivě a na psacím stole leží osobní přivítání od ředitele hotelu pana Křivánka spolu se sladkým překvapením.

Hotel disponuje 22 okouzlujícími pokoji v různých kategoriích s celkovou kapacitou 57 lůžek. Jedno až čtyřlůžkové pokoje jsou vybavené koupelnou s WC, sprchou či vanou, fénem, LCD-TV, SAT, WI-FI, trezorem a telefonem. Každý z hotelových pokojů je neopakovatelným originálem – nábytek ve stylu secese a art-deco doplňují umělecké předměty a obrazy českých i anglických umělců. Náš prostorný pokoj s krásným výhledem na historické centrum města je vybaven postelí velikosti king-size. Použité matrace, ložní prádlo, osušky i ručníky či froté župany jsou vysoce kvalitní a krásně voňavé. Útulná je i koupelna s rohovou vířivou vanou. Nechybí Wi-fi vysokorychlostní připojení k internetu a pracovní stůl.

Vzhledem k celkem slušnému počasí využíváme možnost krátkého posezení na zahrádce a osvěžujeme se kávou a nealko nápoji. Posezení je sice velice příjemné, ale vydáváme se na procházku po historické části města směrem k Housovu mlýnu. Zpět se vracíme klidnou částí podél hradeb a parkem.

Máme rezervován stůl v restauraci Goldie jenž je umístěna v přízemí hotelu. Interier působí elegantně a pohostinně zároveň, je bohatě vyzdoben dekoracemi, zrcadly, sloupy, uměleckými předměty a sochami. Chování obsluhy je profesionální a nevtíravé. Po dlouhém rozhodování si necháváme poradit a jako předkrm volíme hovězí carpaccio které naše chuťové pohárky polechtá a navnadí na další chod. Pokračujeme vepřovou panenkou v sušené šunce s hříbkovou omáčkou, cmundou se škvarky, špenátovou sedlinou a pečenou zeleninou. Jedním slovem VYNIKAJÍCÍ! Gastronomie hotelu je zaměřena na českou kuchyni, ale v moderním pojetí. Na všem je znát rukopis šéfkuchaře Martina Svatka, který jako člen Národnímu týmu asociace kuchařů a cukrářů České republiky měl možnost nahlédnout do kuchyní různých koutů světa. Restaurace Goldie je ohodnocena v Maurerově výběru Grand Restaurant 2013 jako 6. nejlepší v top 10 restaurací dle jídla. Prostory restaurace jsou vhodné kromě příjemného posezení i k pořádání různých společenských akcí, firemních večírků, rautů a banketů. Zajímavostí je, že se v restauraci natáčel film Donšajni.

Spíme celou noc velmi klidně. Nedoléhá sem žádný hluk z ulice, závěsy poskytují nepropouští světlo a tak si rádi přispíme. Zjišťujeme, že hotel používá matrace Hypnos na kterých spí i britská královna. Náš spánek byl vskutku královský.

Snídaně formou bufetového stolu probíhá rovněž v prostorách hotelové restauraci. Bufet je přehledný a průběžně doplňován. Přítomnost každého hosta je personálem zaznamenán ihned po jeho příchodu s přáním pěkného dne. Kromě klasické nabídky nás zaujalo několik druhů nakládaného sýra i podávání jogurtů – jsou čerstvé v malých skleničkách a na dně ovocných jsou v našem případě čerstvé maliny.

Vydáváme se na další procházku. Středověká zástavba dala táboru spleť úzkých křivolakých uliček i zajímavé prostředí. Jedinečný je rozhled na město a jeho okolí z věže děkanského kostela proměnění Páně na hoře Tábor. Naše další kroky vedou do Muzea čokolády a marcipánu nedaleko hotelu. Absolvujeme celou prohlídku a dozvídáme se zajímavosti z historie kakaa i čokolády. Část expozice se věnuje i historii obalů a reklamních plakátů, k vidění jsou i porcelánové či cínové soupravy, ze kterých se čokoláda pila v 19.stol., šlechtický salon či model pěstování kakaa v pralese. Na závěr exkurze se díváme do výrobny a v čokolaterii ochutnáváme.

Naše cesta vede zpět do hotelu. Prohlížíme si celý interier. S recepční se dostáváme i do podkrovních pokojů, které jsou sice menší, ale velmi útulně zařízené. V přízemí části hotelu se nachází Gallery salonek vhodný pro větší obchodní jednání, prezentace, tiskové konference. Dále v přízemí naleznete ATRIUM – komorní prostor pro menší obchodní jednání se zajímavě řešeným interiérem s prosklenou střechou. Restaurace GOLDIE je vhodná nejen pro soukromé večeře, ale i neotřelé společenské akce, degustace, rauty. Vinárna je vlastně luxusní salónek ve sklepních prostorách s příjemnou komorní atmosférou a zajímavou architekturou.

Podléháme dalšímu hotelovému lákadlu v podobě privátního, velice vkusného wellness v podobě finské sauny, vířivky a relaxační místnosti. Hosté si mohou doobjednat v recepci masáže. Dostáváme měkké a voňavé župany, osušky a ručníky včetně pantoflí. Ve wellness je příjemná teplota a relaxační hudba. Dvě hodiny odpočinku si užíváme. K osvěžení je připravena voda s ovocem.

Na další návštěvu restaurace Goldie se těšíme. Kdy se vám stalo, že jste vycházeli z restaurace po její první návštěvě a říkali jste si, že chcete vyzkoušet všechny položky na jídelním lístku. Dáváme si vyhlášený Liškový krém se smetanovou pěnou a majoránkovým olejem. Vůně a chuť lišek je intenzivní, krém krémový a lehký. Konstatuji: nejlepší houbový krém který jsem kdy měla! Zde se o kvalitu surovin, provedení, chuť ani vaši spokojenost bát nemusíte. A tak jako další položku ochutnáváme tentokrát každý něco jiného: Filet z candáta na jihočeském másle se špenátovou kaší, gratinovanými bramborami, máslovou zeleninou, pórkovou kroketou a citronovým želé a Tatarský biftek kuchařem zamíchaný s topinkami a česnekem. Škoda, že takovou restauraci nemáme ve svém okolí! Závěr večera trávíme klidným posezením v křesílku u skleničky červeného a kávy.

Nejvíce nás zaujalo:

  • působivý interiér, kombinace současného designu a stylového nábytku. Zajímavé jsou kameny a fosílie prozrazující původní zaměření manželů Harbury, jejichž povoláním a láskou je geologie.
  • gastronomie na špičkové úrovni
  • perfektní konferenční zázemí
  • osobní a profesionální přístup personálu
  • poloha hotelu v historickém centru Tábora
  • nabídka tématicky laděných firemních večírků: Degustace sýrů, čajů, moravských vín, francozských vín či francouzských koňaků. Námořnická party, Japonská party, Brazilská noc, Casino party, Oživlé podzemní táborských katakomb, Středověká hostina...

Doporučujeme pro:

  • semináře, školení, workshopy, tiskové konference, prezentace
  • společenské akce, rauty
  • obchodní obědy či večeře, pracovní setkání
  • pobyt jako dárek pro zaměstnance či obchodní partnery
  • ubytování obchodních partnerů

Kontakt:
Hotel NAUTILUS ****

Žižkovo náměstí 20, 390 01 Tábor
Tel.: + 420 380 900 900, + 420 602 697 758
info@hotelnautilus.cz

Hotel a jeho služby v nás zanechává nezapomenutelný dojem. Moc rádi se zase někdy do hotelu Nautilus vrátíme.

Olga a Milan Novákovi, říjen 2013

777 226 603 info@firemniakce.cz