středa 29. srpna 2018

Kdo si hraje, nezlobí

Inspirujte se

Hrajete si rádi? My celkem ano, a proto jsme se rozhodli v několika článcích věnovat právě různým typům her, které by mohly být zajímavým zpestřením pro akce, které pořádáte. Díky nim nejen vy, ale i vaši hosté mohou, alespoň na chvíli, probudit své dětské já.

Proto nebudeme otálet a ihned se vrhneme do nespočtu dobrodružství, kterých se můžete stát součástí.

V tomto článku se podíváme na dvě fáze videoherního průmyslu. Na jeden z nejnovějších trendů, kterým je virtuální realita a na retro konzole, které můžete znát z dětství. Pojďte s námi prozkoumat jedno z nejrychleji se vyvíjejících odvětví zábavy.

Vstupte do virtuálních světů

Virtuální realita je pro mnoho lidí stále velmi futuristické téma, i když se v dnešní době jedná o věc vcelku běžnou. Ve virtuální realitě se můžete během mrknutí oka stát pilotem vesmírné lodi, jenž se musí vyhýbat meteorickému roji, nebo potápěčem hledající na dně moří neuvěřitelné poklady. Navíc, některé hry si může zahrát několik hráčů najednou, takže se můžete o svůj zážitek podělit s ostatními. Tento druh zábavy se stal celkem populární, ale kvůli vyšším finančním a technickým nárokům si mnoho lidí chodí tuto zábavu užívat do specializovaných heren. Ty mnohdy nabízí i pořádání nejrůznějších firemních akcí, ať už ve vlastních prostorech, nebo jiných, které si zákazník sám určí. Pokud máte rádi videohry, moderní technologie, anebo jen stojíte o netradiční zážitek, rozhodně doporučujeme VR vyzkoušet. Navíc kde jinde můžete popadnout zbraň a prostřílet se armádou nemrtvých?

Prozkoumejte herní historii

Doteď jsme mluvili o virtuální realitě, která jistým způsobem reprezentuje budoucnost videoher. Pojďme se ale vydat na opačnou stranu tohoto průmyslu. Do dob, kdy světu videoher kraloval osmi bitový Mario, ve městech stavěly kočovné maringotky s arkádovými automaty s Pac-manem a jinými skvosty a společnost Sega, v čele se svým maskotem ježkem Sonicem, vytvářela vlastní herní konzole. V České republice je několik projektů, které se zabývají videoherní historií a zároveň slouží jako muzea, ve kterých si můžete vyzkoušet zahrát si na opravdu starých přístrojích, které se dají jen těžko sehnat. Jak jsme naznačili, v porovnání s předchozím tématem, se tomuto odvětví u nás zatím věnuje pouze několik málo projektů. Ty ale nabízejí své exponáty k zapůjčení na různé eventy, včetně těch firemních, a vy si je tak budete moci se svými hosty (a trochou nostalgie) vyzkoušet. Kromě samotné možnosti zahrát si hry, se kterými jste mohli strávit nějaký čas v minulých letech, se také můžete dozvědět o vývoji těchto her a videoherního průmyslu obecně.

Od představivosti až k akci

Samozřejmě je mnoho jiných typů her, na které se ještě v budoucnu podíváme. Ať už se jedná o deskové hry, hlavolamy, či stále populárnější únikové hry. Protože už od dětství slyšíme, že kdo si hraje, ten přece nezlobí.

2. díl herního miniseriálu naleznete zde

3. díl herního miniseriálu naleznete zde